Varíme deťom s Fortini

  • Polievky
  • Desiaty
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Zobraziť vybrané

Špagety s ragú z červenej repy a ovsených vločiek

recept

Ingrediencie

40 g špagiet • 50 g sterilizovanej červenej repy • 10 g ovsených vločiek • 100 ml Fortini Multi Fibre • 20 g slaniny • 1 strúčik cesnaku • soľ • 1 kávová lyžička extra panenského olivového oleja • mleté čierne korenie • ocot

Postup (doba prípravy cca 15 minút)

  1. Špagety nalámeme a vo vriacej osolenej vode ich uvaríme, zlejeme vodu a premiešame s panenským olivovým olejom (uchováme v teple).
  2. Červenú repu rozmixujeme s ovsenými vločkami a Fortini Multi Fibre.
  3. Slaninu nakrájame na kocky, opečieme v smaltovanom hrnci a slaninu z hrnca vyberieme.
  4. Na výpeku zo slaniny osmažíme nasekaný cesnak a pridáme vymixovanú zmes vločiek a červenej repy a opekáme tak dlho, kým nezmizne obilná chuť ovsených vločiek (asi 7 – 10 minút).
  5. Medzitým dochutíme octom.
  6. Hneď ako je zmes hotová, nalejeme ju na uvarené špagety.