Ingrediencie
50 g mrazeného špenátu • 80 g červenej cibule (očistenej) • 60 g múky • 1 vajce • 10 g strúhaného syra • 100 ml Fortini Multi Fibre • 10 g husacej masti • soľ • mleté čierne korenie • cesnak • muškátový oriešok
Postup (doba prípravy cca 45 minút)
- Rozmrazený špenát zmiešame s 50 g múky, vajíčkom, strúhaným syrom a soľou.
- Ochutíme korením, cesnakom a muškátovým orieškom a prilejeme toľko vody, aby sme získali husté cesto na knedličky.
- Cesto spracujeme a pomocou lyžice tvarujeme knedličky, vkladáme ich do vriacej vody a uvaríme ich.
- Hotové knedličky by mali byť dlhé asi 4 cm.
- Cibuľová omáčka: Na teflónovej panvici rozpálime husaciu masť a necháme na nej zosklovatieť na kocky pokrájanú cibuľu. Osolíme, okoreníme, poprášime trochou múky, zamiešame, necháme osmažiť, prilejeme Fortini Multi Fibre a necháme prejsť varom.
- Pri podávaní prelejeme knedličky omáčkou.