Ingrediencie
65 g kukuričnej krupice • 250 ml Fortini Multi Fibre • 10 g masla • 60 g tvarohu • 1 vajce • 1 strúčik cesnaku • čerstvý kôpor • husacia masť na vymastenie formy • soľ
Postup (doba prípravy cca 45 minút)
- Fortini Multi Fibre nalejeme do hrnca, pridáme maslo, privedieme do varu, vsypeme kukuričnú krupicu, osolíme dvoma až tromi lyžičkami soli a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustú polentu.
- Keď je hotová, primiešame tvaroh, vaječný žĺtok, sneh vyšľahaný z bielka, rozotrený cesnak a najemno nasekaný kôpor.
- Husacou masťou vymastíme formu a vlejeme do nej pripravenú zmes.
- Pečieme do ružova v rúre predhriatej na 200 stupňov.