Varíme deťom s Fortini

  • Polievky
  • Desiaty
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Zobraziť vybrané

Zemiaková polenta

recept

Ingrediencie

10 g masla • 1 žĺtok • 60 g zemiakov • 100 ml Fortini Multi Fibre • 100 ml kyslej smotany • 10 g strúhanky • 10 g šunky • soľ • 1 bielok • 5 g masla • 5 g hladkej múky

Postup (doba prípravy cca 60 minút)

  1. Maslo vymiešame so žĺtkom, pridáme uvarené nastrúhané zemiaky, Fortini Multi Fibre, kyslú smotanu, strúhanku, na kocky pokrájanú šunku, soľ a z bielka ušľahaný tuhý sneh.
  2. Všetko spracujeme, cesto vložíme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy.
  3. Formu uzavrieme a položíme do nádoby s vriacou vodou.
  4. Prikryjeme pokrievkou a varíme vo vodnom kúpeli ¾ hodiny.