Varíme deťom s Fortini

  • Polievky
  • Desiaty
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Zobraziť vybrané

Pórová omáčka

recept

Ingrediencie

20 g póru • 10 g masla • soľ • korenie • 100 ml Fortini Multi Fibre • 20 g hladkej múky • 1 žĺtok • 100 ml smotany

Postup (doba prípravy cca 15 minút)

  1. Umytý pór nakrájame na kolieska a prepláchneme pod tečúcou vodou.
  2. Na rozpustenom masle podusíme nakrájaný pór domäkka, osolíme a jemne okoreníme.
  3. Zalejeme trochou vody, v smotane rozmiešame hladkú múku a za stáleho miešania prilejeme k omáčke.
  4. Zamiešame žĺtok a do hotovej horúcej omáčky prilejeme Fortini Multi Fibre.
  5. Tip: môžeme podávať k mäsám (bravčové, kuracie) a k cestovinám.

Podobné recepty