Varíme deťom s Fortini

  • Polievky
  • Desiaty
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Zobraziť vybrané

Palacinky s jahodovou omáčkou

recept

Ingrediencie

Cesto: 100 g hladkej múky • soľ • 20 g krupicového cukru • 200 ml Fortini Multi Fibre • 2 vajcia • 50 ml minerálnej vody • 20 g masla • 30 g oleja • 60 g jahodového džemu • Omáčka: 250 g čerstvých jahôd • 200 ml kyslej smotany • 30 g cukru

Postup (doba prípravy cca 15 minút)

  1. Preosiatu múku zmiešame so soľou, cukrom a postupne riedime s Fortini Multi Fibre, v ktorom sme rozšľahali vajcia.
  2. Podľa potreby prilejeme do cesta minerálku.
  3. Panvicu vymastíme olejom, rozpálime a nalejeme pripravené cesto.
  4. Opečieme po oboch stranách a potrieme jahodovým džemom.
  5. Jahody rozmixujeme, primiešame do kyslej smotany a ochutíme cukrom.
  6. Omáčkou prelejeme palacinku a ozdobíme ovocím alebo lístkom mäty.
  7. Tip: palacinky môžeme ďalej podávať s cukrom a škoricou, džemom, orieškovým krémom.