Ingrediencie
Cesto: 100 g hladkej múky • soľ • 20 g krupicového cukru • 200 ml Fortini Multi Fibre • 2 vajcia • 50 ml minerálnej vody • 20 g masla • 30 g oleja • 60 g jahodového džemu • Omáčka: 250 g čerstvých jahôd • 200 ml kyslej smotany • 30 g cukru
Postup (doba prípravy cca 15 minút)
- Preosiatu múku zmiešame so soľou, cukrom a postupne riedime s Fortini Multi Fibre, v ktorom sme rozšľahali vajcia.
- Podľa potreby prilejeme do cesta minerálku.
- Panvicu vymastíme olejom, rozpálime a nalejeme pripravené cesto.
- Opečieme po oboch stranách a potrieme jahodovým džemom.
- Jahody rozmixujeme, primiešame do kyslej smotany a ochutíme cukrom.
- Omáčkou prelejeme palacinku a ozdobíme ovocím alebo lístkom mäty.
- Tip: palacinky môžeme ďalej podávať s cukrom a škoricou, džemom, orieškovým krémom.