Varíme deťom s Fortini

  • Polievky
  • Desiaty
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Zobraziť vybrané

Ovocná nepečená torta

recept

Ingrediencie

500 g tvarohu • 200 ml mlieka • 200 ml Fortini Multi Fibre • 2 žĺtky • 250 g rastlinného tuku • 2 balíčky vanilkového cukru • 200 g práškového cukru • 10 g želatiny (plátky) • 240 g piškót • 400 g ovocia - (ananás, kivi, broskyne a jahody) • kakao

Postup (doba prípravy cca 30 minút)

  1. Želatínu namočíme do Fortini Multi Fibre asi na 30 minút.
  2. Preložíme do mixéra a prilejeme 200 ml horúceho mlieka.
  3. Rozmixujeme, pridáme pokrájané maslo s cukrom, vanilkový cukor, žĺtky a tvaroh. Mixujeme do hladkého krému.
  4. Tortovú formu vyložíme fóliou, na dno tesne vedľa seba poukladáme piškóty, na ktoré nalejeme krém.
  5. Na krém poukladáme pokrájané ovocie a opäť zakryjeme piškótami.
  6. Do poslednej vrstvy krému vmiešame kakao a potrieme piškóty.
  7. Zdobiť môžeme šľahačkou, ovocím alebo želatínou.