Varíme deťom s Fortini

  • Polievky
  • Desiaty
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Zobraziť vybrané

Kefírové lievance s jablkami

recept

Ingrediencie

1 vajce • 150 ml kefíru • 100 ml Fortini Multi Fibre • vanilkový cukor • soľ • 110 g hladkej múky • ¼ prášku do pečiva • jablko • 20 g oleja • 10 g škoricového cukru

Postup (doba prípravy cca 30 minút)

  1. Do misy rozbijeme vajce, prilejeme kefír a Fortini Multi Fibre, vanilkový cukor, soľ a premiešame.
  2. Nakoniec prisypeme hladkú múku spoločne s práškom do pečiva a vymiešame hladké cesto.
  3. Jablko olúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na kolieska.
  4. Kolieska namáčame v pripravenom cestíčku.
  5. Na rozpálenej panvici opekáme po oboch stranách do zlatista.
  6. Hotové lievance obalíme v škoricovom cukre.
  7. Zdobiť môžeme vyšľahanou smotanou a ovocím alebo čokoládovou polevou.

Podobné recepty