Varíme deťom s Fortini

  • Polievky
  • Desiaty
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Zobraziť vybrané

Jablková žemľovka

recept

Ingrediencie

100 g sendviča • 1 vajce • 200 ml Fortini Multi Fibre • 125 g jabĺk • 45 g cukru • mletá škorica • 2 g hrozienok • vanilkový cukor • 35 g masla

Postup (doba prípravy cca 45 minút)

  1. Sendvič nakrájame na plátky a olúpané jablká nastrúhame na hrubom strúhadle.
  2. Zapekaciu misku vymažeme polovicou masla, na dno položíme plátky žemlí, ktoré zvlhčíme vajcom rozšľahaným vo Fortini Multi Fibre.
  3. Na žemle navrstvíme polovicu nastrúhaných jabĺk, posypeme sparenými hrozienkami, polovicu cukru zmiešame so škoricou a vanilkovým cukrom.
  4. Na ochutené jablká položíme vrstvu žemlí zvlhčených vajcom rozšľahaným vo Fortini Multi Fibre a opäť posypeme nastrúhanými jablkami.
  5. Ochutíme cukrom a poslednú vrstvu tvoria plátky nakrájaného sendviča.
  6. Hornú vrstvu pokvapkáme rozpusteným maslom a v stredne vyhriatej rúre pečieme do ružova.