Ingrediencie
100 g sendviča • 1 vajce • 200 ml Fortini Multi Fibre • 125 g jabĺk • 45 g cukru • mletá škorica • 2 g hrozienok • vanilkový cukor • 35 g masla
Postup (doba prípravy cca 45 minút)
- Sendvič nakrájame na plátky a olúpané jablká nastrúhame na hrubom strúhadle.
- Zapekaciu misku vymažeme polovicou masla, na dno položíme plátky žemlí, ktoré zvlhčíme vajcom rozšľahaným vo Fortini Multi Fibre.
- Na žemle navrstvíme polovicu nastrúhaných jabĺk, posypeme sparenými hrozienkami, polovicu cukru zmiešame so škoricou a vanilkovým cukrom.
- Na ochutené jablká položíme vrstvu žemlí zvlhčených vajcom rozšľahaným vo Fortini Multi Fibre a opäť posypeme nastrúhanými jablkami.
- Ochutíme cukrom a poslednú vrstvu tvoria plátky nakrájaného sendviča.
- Hornú vrstvu pokvapkáme rozpusteným maslom a v stredne vyhriatej rúre pečieme do ružova.