Varíme deťom s Fortini

  • Polievky
  • Desiaty
  • Hlavné jedlá
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Zobraziť vybrané

Jablkovo-orechové muffiny

recept

Ingrediencie

Ingrediencie na 12 kúskov: 200 g jabĺk • 260 g múky • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku • ½ čajovej lyžičky jedlej sódy • 1 a ½ čajovej lyžičky korenia na perníčky • 90 g nahrubo nalámaných orechov • 1 vajce • 100 g cukru • 1 vanilkový cukor • 125 g masla • 300 ml Fortini Multi Fibre

Postup (doba prípravy cca 45 minút)

  1. Z jabĺk odstránime jadrovníky, olúpeme ich a nakrájame na kocky.
  2. Orechy nalámeme pomocou valčeka.
  3. Zmiešame všetky prísady a cesto vkladáme do košíčkami vyloženej formy na muffiny.
  4. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov.
  5. Namiesto cukru môžeme použiť aj umelé sladidlo.