Ingrediencie
250 g cukrárskych piškót • 200 g masla • 200 g práškového cukru • vanilkový cukor • 200 ml mlieka • 100 ml Fortini Multi Fibre • 60 g polohrubej múky • 4 banány • citrónová šťava (voda a citrónová šťava) • 20 g horkej čokolády
Postup (doba prípravy cca 30 minút)
- V mlieku povaríme múku a vanilkový cukor na hustú kašu, prilejeme Fortini Multi Fibre a necháme vychladnúť.
- Maslo s cukrom šľaháme a po častiach pridávame hmotu z mlieka a múky.
- Krém dobre vyšľaháme a pripravíme základ z piškót.
- Jednotlivé piškóty namáčame v citrónovej šťave (voda a citrónová šťava). Namočené piškóty ukladáme na pozdĺžnu misu vedľa seba.
- Prvú vrstvu potrieme časťou krému, poukladáme nakrájané banány a pokračujeme vo vrstvení namočených piškót, krému a nakrájaných banánov do spotrebovania surovín.
- Vrchnú vrstvu potrieme krémom, ozdobíme nastrúhanou čokoládou a dáme vychladnúť do chladničky.